Sylvia Lotus
"Рейвънклоу"
Вид: магьосник, 1 курс
Дом: "Рейвънклоу"
Партонус: неизвестен
|
Post by Sylvia Lotus on Oct 28, 2020 12:43:15 GMT 2
Ако не сте чели още книгите, но въпреки това историята на Хари е успяла да ви спечели и само с филмите, но има неща, които не сте разбрали съвсем, тази тема е мястото, на което можете да си зададете въпросите. С радост ще ви помогнем да изчистите неяснотите.  Междувременно се надявам също, че ще успеем да ви запалим да прочетете и книгите, защото там всичко е много добре обяснено, измислено и разказано по много увлекателен начин. (Поводът за тази тема е въпроси, които получих от приятели, които наскоро са си правили "Хари Потър" филмови маратони вкъщи).
|
|
|
Post by DarkSide on Oct 29, 2020 12:18:34 GMT 2
Уау, това май е първия форум за ХП на който попадам, в който админите са така дзен настроени към нечелите книгите.  Имам усещането че ще ме линчуват още малко някъде, а аз реално нямам време в момента никакво ...  Но, със сигурност при първи удобен случай, в който имам повече свободно време ще се заема с това. поредицата ми е най-отгоре в списъка за четене.  Филмите са доста готини, но наистина има някои работи, които не са съвсем ясни. Моя въпрос е свързан с онова парче от огледало, което се появява в последния филм. Така и не разбрах откъде се взе. И другото е защо майката на Драко пита пак в последния филм Хари дали е жив когато се надвесва над него? Сякаш очаква да е жив въпреки че вижда как го уцелва проклятието.
|
|
Sylvia Lotus
"Рейвънклоу"
Вид: магьосник, 1 курс
Дом: "Рейвънклоу"
Партонус: неизвестен
|
Post by Sylvia Lotus on Nov 17, 2020 23:54:10 GMT 2
Здравек, DarkSide. Извинявай за забавянето, не можех да отговоря когато видях, че си писал и после съвсем забравих.
Да, когато можеш прочети книгите, ще видиш, че много неща не са предадени ясно на големия екран, а и усещането е съвсем друго. Огледалото е подарък от Сириус за Хари. Ако не се лъжа му го подаряваше в 5-тата книга, но това не е включено във филма. Хари забравя за него покрай смъртта на Сириус и определено не се "грижи" добре за него, защото допуска да се счупи.
Майката на Драко не пита Хари дали е жив, а пита Драко дали е жив. Само това я интересува в този момент, но знае, че ще влязат в замъка само когато всичко приключи и Хари е мъртъв. Затова лъже, че Хари е мъртъв, въпреки че вижда, че не е.
|
|
AlexM
Потребители
Партонус: вълк
|
Post by AlexM on Sept 24, 2021 12:45:59 GMT 2
Моя въпрос е свързан с онова парче от огледало, което се появява в последния филм. Така и не разбрах откъде се взе. Ето точно тези "дребни" пропуски във филмите ме дразнят мен, точно за това с огледалото се сетих като писах в другата тема току що за нещата, които са ни разочаровали във филмите. Затова казвам, че някой, който не е чел книгите може доста да се обърка.
|
|