Sylvia Lotus
"Рейвънклоу"
Вид: магьосник, 1 курс
Дом: "Рейвънклоу"
Партонус: неизвестен
|
Post by Sylvia Lotus on Apr 6, 2020 13:31:41 GMT 2
Аз лично много харесвам първите два филма - най-близо са до книгите. Останалите също са добри, но постепенно се отклоняват все повече и повече и дори изпускат някакви важни сюжетни моменти (като например откъде се взема огледалото на Сириус, което Абърфорд използва в последната част, за да види, че Хари, Рон и Хърмаяни са в Имението на Малфой и да им изпрати Доби...) Най-много страдам за три неща (и трите са от последните два филма): 1. В предпоследния филм сбогуването на Хари със семейство Дърсли е представено различно от книгата. Това имаше потенциал да бъде много емоционална и силна сцена, но вместо това... Е, знаете. 2. В последните два филма - промяната на Крийчър. Както знаете вероятно ако сте чели книгите, Хари печели лоялността на Крийчър като му подарява фалшивият медальон. Той е принадлежал на любимия му господар Регулус Блек и този малък жест на Хари го кара напълно да преосмисли отношението си към него. По време на битката за "Хогуортс" Крийчър организира домашните духчета в замъка на бой и те също нападат смъртожадните. 3. Последното е начинът, по който умира Вие-знаете-кого. Да - много е впечатляващо, че се разпада на парченца и много подходящо за 3D, но според мен щеше да е по-добре да се види, че в крайна сметка той е просто човек и да умре като такъв. Също така щеше да е добре да се придържат към оригиналния последен разговор между него и Хари. Има и други моменти, но тези трите най-много ме разочароваха. Ще се радвам да споделите и вие.
|
|
|
Post by Elle on May 27, 2020 23:44:02 GMT 2
Съгласна съм с изброените неща като цяло. Щеше да е яко да бяха показали Пийвс и родителите на Невил в болницата, вместо да ги изкарват умрели.
|
|
AlexM
Потребители
Партонус: вълк
|
Post by AlexM on Sept 24, 2021 12:40:30 GMT 2
- Това, че Чарли Уизли не е показан изобщо, все едно нямат още един брат; - Как са представили връзката на Хари и Джини (много повърхностно); - Частта с предателството на Пърси; - Частта с Крийчър; - Изобщо цялата битка в Хогуортс в последния филм; - Някакви уж дребни пропуски между филмите, които объркват хората, които не са чели книгите. Май това е "само" 
|
|