ВампириОт Дж. К. Роулинг

Въпреки че вампирите съществуват в света на Хари Потър, както се вижда от учебниците, по които Хари и приятелите му изучават защита срещу Черните изкуства, те не играят значителна роля в историята. Митът за вампирите е толкова богат и толкова експлоатиран в литературата и във филмите, че почувствах, че не мога да добавя нищо повече към традиционния образ. Във всеки случай, вампирите са част от Източноевропейските традиции, а аз общо взето се опитвах да избирам представители от британските митология и фолклор когато измислях противници за Хари.  Като изключим случайните споменавания, единственият вампир, когото Хари среща в книгите е Сангини  в "Нечистокръвния принц", по време на неговото леко комично появяване на едно празненство.                              
         
Преглеждайки старите си тетрадки, обаче, открих, че в най-ранния ми списък с учители, фигурира учител-вампир на име Трокар, без посочен учебен предмет, когото бях забравила. Трокара (Trocar) е заострена тръба, която се вкарва в артериите, за да се изсмучат телесните течности, затова си мисля, че е добро име за вампир. Очивидно не съм мислила много за него, като за възможен герой, защото изчезва доста бързо от бележките ми.        

Дълго време витаеше упорит слух сред феновете, че Снейп е вампир. Макар че той наистина е нездравословно блед и понякога е описван като приличащ на голям прилеп в дългата си черна мантия, той всъщност никога не се превръща в прилеп, срещаме го извън замъка на дневна светлина и никакви трупове с белези от зъби на вратовете не са намерени в "Хогуортс". Накратко, Снейп не е преработения Трокар.

©2014-2022 MUGGWARTS™ ALL RIGHTS RESERVED. THEME BY SYLVIENIKI.