"Привит Драйв" номер 4
От Дж. К. Роулинг

Името на улицата, на която живеят Дърсли идва от крайградското растение лугуструм, използвано като ограда от жив плет за много английски градини. Хареса ми асоциацията едновременно с предградие и с ограда, тъй като Дърсли са горди представители на средната класа и са толкова решени да се разграничат от света на магьосниците. Името на региона им е Литъл Уингин, което отново звучи ограничено и високомерно, тъй като в британския английски „уингин“ е разговорен термин за „оплакване“ или „мрънкане“.

Въпреки че описвам къщата на Дърсли като голяма и квадратна, за да подхожда на един директор на компания, какъвто е вуйчо Върнън, всеки път когато пишех за нея, несъзнателно си представях втората къща, в която живеех като дете, която обратното – беше една доста малка, тристайна къща в предградието Уинтърборн, близо до Бристол. За първи път осъзнах това когато влязох в "Привит Драйв" номер 4, която Лийвсден Студиос бяха построили и се оказах в точно копие на моята стара къща, чак до мястото на килера под стълбището и до точното разположение на всяка стая. Тъй като никога не бях описвала дома си на дизайнера, на режисьора или на продуцента, това беше още едно от многобройните странни преживявания, които снимането на филмите за Хари Потър ми донесе.

По неясни причини никога не съм харесвала числото четири, което винаги ми се е струвало доста ръбато и коравосърдечно число и затова го залепих на входната врата на Дърсли.