Професор Кетълбърн
От Дж. К. Роулинг

Силванус Кетълбърн преподава грижа за магическите създания в "Хогуортс" до третата година на Хари, когато е заместен от Рубиъс Хагрид.

Кетълбърн е ентусиазиран и на моменти безразсъден човек, чиято силна любов към често опасните създания, за които се грижи и които изучава, води до сериозни наранявания за него, а понякога и за околните. Това го довежда до не по-малко от 62 изпитателни периода по време на неговото преподаване (рекорд, който още не е задминат). Подобно на Хагрид след него, той е склонен да подценява рисковете, свързани с грижата за магически създания като окамитата, гриндълоу и огнените раци и веднъж дори причинява пожар в голямата зала, след като омагьосва един пепелгънец да изиграе червеят в пиесата „Кладенецът на късмета“.

Кетълбърн е ексцентричен, но и обичан човек и продължителната му работа в училището доказва обичта на учителите и учениците към него. Той приключва кариерата си само с една ръка и половин крак. Албус Дъмбълдор му предоставя пълен набор от омагьосани дървени крайници, подарък, който се подновява редовно, поради навика му да посещава драконови свърталища, където неговите протези често биват запалени.
©2014-2021 MUGGWARTS™ ALL RIGHTS RESERVED. THEME BY SYLVIENIKI.