КоукуъртОт Дж. К. Роулинг

Кокуърт е измислен град в Английските междинни райони, където Хари прекарва една нощ в хотел „Рейлвю“ със своите леля, чичо и братовчед Дъдли. Името на Коукуърт би трябвало да напомня индустриален град и да  предизвиква асосиации с  тежка работа и мърсотия.

Въпреки че никога не се споменава в книгите, Коукуърт е мястото, където Петуния и Лили Евънс и Сивиръс Снейп са отраснали. Когато леля Петуния и вуйчо Върнън се опитват да избегнат писмата от "Хогуортс", те отиват в Коукуърт. Може би вуйчо Върнън има неясната идея, че Коукуърт е толкова очевидно не-магичен, че писмата не биха ги последвали там. Трябвало е да се досети, че всъщост сестрата на Петуния, Лили, се е родила и пораснала като талантлива вещица именно в Коукуърт.

Белатркс и Нарциса отиват в Коукуърт в началото на Нечистокръвния принц, където се срещат със Снейп в старата къща на родителите му. През Коукуърт минава река, доказателство за съществуването на поне една голяма фабрика с дълъг комин, гледаща към къщата на Снейп и на много на брой малки улички, където са къщите на работниците.